#4 Fald

Kvinde 47 år.

Træner i TRX (funktionel træning med en slyngetræner), hvor begge håndtag knækker af og klient falder voldsom bagud, rammer gulv med krop, ikke med hovedet.

Hun er øm men tillægger det ikke yderligere betydning og fortsætter sit liv, inkl. et aktivt arbejdsliv.

Tre uger efter begynder hun at bliver træt og svimmel og læge siger hjernerystelse. Umiddelbart vil jeg nærmere vurdere, at faldet kan have forårsaget et piskesmæld.

Symptomer da jeg møder hende, ni uger efter faldet: Kvalme, træt, udfordret af larm, svimmel når pulsen kommer op, problemer med hukommelsen og hovedpine.

Jeg siger, at hun under alle omstændigheder skal have rettet kroppen efter et så voldsomt fald, så hun SKAL også til en kropsbehandler, der er i stand til det.

Derudover kan vi forsøge at aflade den traumeenergi, som med stor sandsynlighed har sat sig i kroppen i forlængelse af et både for krop og nervesystem voldsomt og pludseligt fald.

Vi aflader stressen knyttet til faldet, hvor klienten bl.a. får mulighed for at gennemleve faldet så langsomt, at kroppen kan nå at reagere med sine automatiske forsvarsreaktioner (når den har tid nok til det), så kroppen kan genopbygge sin tillid til at den kan ”forsvare sig” samt hjælpe kroppen til at forstå en det var en en gangs hændelse. Da jeg tester klienten i forhold til, om vi har fået afladet al stressen, kan vi se, at der mangler noget. Derfor vælger jeg, at vi også skal afstresse forløbet fra faldet med de ubehagelig symptomer og indtil her og nu, hvilket virker og klienten har ikke længere stress knyttet til hændelsen.

2 dage efter behandlingen får jeg følgende besked:

” Jeg har gennem weekenden haft det meget bedre – ingen hovedpine. Min mand siger også, jeg er mere sammenhængene i min snak.” 

Og hun ønsker efterfølgende ikke flere konsultationer.